Prioritati, nevoi, dorinte

Calitatea vietii noastre vine din combinatia optima intre prioritati, nevoi si dorinte.

Pentru foarte multi oameni nu este clar ca este o distinctie intre aceste concepte si ele nu inseamna acelasi lucru. Adeseori intalnim suprapunerea acetor termeni, ceea ce provoaca multa confuzie.

De multe ori prioritatile si/sau dorintele se formeaza in baza lipsurilor de un fel sau altul dintr-o anumita perioada a vietii (de exemplu, daca in copilarie mi-au lipsit banii, este posibil ca acestia sa devina prioritatea mea in viata adulta). Dar cat de mult dintr-un lucru trebuie sa imi lipseasca pentru a deveni pentru mine o prioritate? Cata nevoie REALA de bani am astfel incat ei sa devina prioritatea mea?

Secretul este autocunoasterea: pentru a discerne corect intre prioritati, nevoi si dorinte avem nevoie sa ne cunoastem foarte bine adevaratele nevoi.

Calitatea vietii este puternic influentata de autocunoastere si autodefinire.

Locul fiecarui om in lume, locul pe care si-l gaseste si pe care si-l doreste, rostul si sensul existentei sale au un rol extrem de important.

Nu exista retete pentru o viata buna si de calitate, nevoile sunt extrem de personale si nu putem trai o viata buna daca imprumutam sau copiem reteta altcuiva.

Daca ai putea cere un lucru si raspunsul ar fi DA, care ar fi acel lucru?

Puteti urmari aceste idei dezvoltate pe larg in emisiunea “Prioritati, nevoi, dorinte” accesand link-urile de mai jos.

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.