Conferinta Montpellier 2019

Psihoterapeut integrativ Erskine cu certificare internationala IIPA - Certified International Integrative Psychotherapist (CIIP)

In cadrul Conferintei internationale de psihoterapie integrativa organizata de IIPA in martie 2019 la Montpellier am avut un examen care, in forma lui finala, a durat 4 ore si in urma caruia am primit recunoasterea internationala ca psihoterapeut in psihoterapie integrativa relationala Erskine

Doua lucruri va spun, pe scurt, pentru ca despre terapia integrativa creata de Richard Erskine as vorbi incontinuu.

Primul, este acela ca aspectul esential care face un terapeut sa fie un bun profesionist este gradul lui personal de integrare, profunzimea lui ca om, capacitatea lui de a avea o intelegere nuantata, profunda si fina a unui alt om – acestea sunt elementele care ii permit sa poata sa sprijine clientul pe drumul catre adevarul lui personal, catre descoperirea vindecatoare a sinelui sau real. Integrarea personala a terapeutului este munca lui cea mai importanta si este un proces interior continuu, dureaza o viata intreaga, cu efort personal constant, pentru ca el sa poata fi Oglinda Clara si Blanda in care un alt om, venit in cabinetul lui, sa se poata Vedea.

Pasiune pentru a descoperi si pentru a sarbatori si sustine unicitatea si frumusetea fiecarui om.

Al doilea lucru este cuvantul care pentru mine sta la baza acestui intreg efort: PASIUNE. Pasiune pentru a ajuta oamenii sa se vindece de ranile trecutului, rani pentru care nu au nicio vina si pe care le poarta in suflet ani in sir. Pasiune pentru a descalci firele trecutului astfel incat oamenii care ma cauta sa isi poata croseta povestea lor autentica si reala, fara a mai impleti in ea dureri si emotii care nu sunt ale lor. Pasiune pentru iubire, pentru ca fiecare om merita iubit si lipsa iubirii in vietile noastre este rana cea mai adanca. Da, acesta este cuvantul care sta in spatele atator mii de kilometri batuti, atator carti citite, acestei munci personale interioare.
Pasiune.

Al doilea eveniment de la Conferinta Montpellier 2019 a fost workshop-ul pe care l-am sustinut pe o tema foarte draga mie: Capacitatea de a iubi

In terapie vorbim despre Iubire atunci cand suntem atenti la nevoile relationale ale clientilor nostri si cand avem permanent in minte abordarea non-patologizanta – unul dintre principiile filosofice de baza ale psihoterapiei integrative.

Workshop-ul s-a numit "Iubire, identitate, integrare". Am corelat aceste concepte la nivel teoretic si apoi am explorat impreuna cu participantii capacitatea de a iubi intr-un exercitiu experiential.

Nevoia de a exprima iubirea este o componenta esentiala a oricarei relatii interumane, inclusiv a relatiilor terapeutice. Am construit acest workshop in baza faptului ca foarte multi dintre clientii care vin in cabinet cautand sprijin si ajutor psihologic se confrunta cu probleme din aria relationarii, in cuplu sau familie, probleme care adeseori se bazeaza pe identitate (cine sunt eu?) si intimitate (cum relationez?).

Identitatea si intimitatea influenteaza modul in care formam relatii de-a lungul vietii si modul in care functionam in cadrul acestora si, mai departe, aceste moduri de functionare influenteaza felul in care ne dezvoltam identitatea si capacitatea de intimitate. Deci, daca intram intr-un cerc vicios sau virtuos este extrem de important pentru calitatea vietii noastre si pentru ceea ce transmitem mai departe copiilor nostri.

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.