Cadrul general al psihoterapiei

Psihoterapia si procesul terapeutic

Psihoterapia si procesul terapeutic nu sunt usor de descris in termeni generali, pentru ca variaza in functie de psiholog / client si de problemele specifice prezentate.

Eu voi folosi mai multe metode diferite pentru a trata problemele pe care doriti sa le abordati. Psihoterapia cere un efort activ din partea dumneavoastra si va functiona in masura in care exista angajament si regularitate, atat din partea clientului cat si a psihoterapeutului. Pentru ca terapia sa fie de succes va trebui sa lucrati asupra lucrurilor pe care le discutam, atat in timpul sedintei noastre cat si acasa.

Beneficii & Riscuri

Psihoterapia va aduce beneficii dar are si riscuri. De vreme ce terapia adesea presupune discutarea unor aspecte neplacute ale vietii dumneavoastra, s-ar putea sa traiti – temporar – sentimente neconfortabile cum ar fi tristetea, vinovatia, furia, frustrarea, singuratatea si neajutorarea.

Tocmai acestea sunt cele care trebuie lucrate si intrucat nu pot fi lucrate fara a fi accesate, ele pot aparea. Dar rolul terapeutului este acela de a va conduce catre depasirea lor.

Pe de alta parte, s-a aratat ca psihoterapia aduce multe beneficii celor care o parcurg.

Psihoterapia cere un efort activ din partea dumneavoastra

Terapia duce adeseori la imbunatatirea relatiilor, la solutii la anumite probleme si la reducerea semnificativa a sentimentelor de suferinta. Dar nu exista garantii asupra a ceea ce veti trai dumneavoastra in mod specific.

Primele sedinte

Primele noastre sedinte vor implica o evaluare a nevoilor dumneavoastra. La sfarsitul evaluarii va voi putea oferi cateva idei despre ce va include munca noastra si un plan flexibil de interventie pe care il vom urma, daca decideti sa continuati terapia.

Ar trebui sa evaluati aceste informatii alaturi de propriile opinii asupra faptului daca va simtiti confortabil in a lucra cu mine.

Implicatii

Terapia implica un angajament de timp, bani si energie asa ca ar trebui sa fiti foarte atent la terapeutul pe care il alegeti. Daca aveti intrebari despre procedura mea, ar trebui sa le discutam atunci cand apar. Daca aveti indoieli care persista va voi aranja cu placere o intalnire cu un alt profesionist din domeniu pentru a va da o a doua opinie.

Terapia implica un angajament de timp, bani si energie

De regula putem parcurge perioada de evaluare intr-un interval de la 2 la 5 sedinte. Acesta este un interval mediu si el este diferit pentru fiecare persoana. În acest timp putem decide impreuna daca sunt cea mai potrivita persoana pentru a va oferi serviciile de care aveti nevoie pentru a va atinge scopurile de tratament.

Cand incepem psihoterapia, de obicei voi programa una sau doua sedinte de 60 de minute (o ora de programare) pe saptamana, pe care le vom stabili de comun acord, cu toate ca unele sedinte ar putea fi mai lungi sau mai frecvente.

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.