Calatoria Integrativa: cursuri credite 2023

Vom integra impreuna 3 mari concepte ale Psihoterapiei Integrative: CONTACT, SCENARIU si RELATIE. Fiecare dintre cele 3 cursuri are 4 credite CPR.

Scenariu si contact in psihoterapia integrativa (Aviz CPR 71 / 15.04.2022) cod 71
21 aprilie 2023, 18.00-22.00

Sectiunea 1 – Prezentarea conceptului de Contact asa cum se transpune acesta din teoria Gestalt in teoria si practica IP (integrative psychotherapy) cu 4 sub-sectiuni: 1) importanta conceptului (inclusiv – mai ales – pentru diagnostiul de tip integrativ); 2) tipurile de contact; 3) intreruperile de contact; 4) contactul in relatia terapeutica.

Sectiunea 2 – Sistemul de scenariu in IP: definitie, importanta si prelucrarea materialului bibliografic relevant; componentele sistemului de scenariu, functiile psihologice ale scenariului, cele 4 nivele ale terapiei scenariului.

Psihoterapia Integrativa. Arta si stiinta relatiei (Aviz CPR 72 / 15.04.2022) cod 72
22 aprilie 2023, 18.00-22.00

Sectiunea 1 – Principiile de baza ale psihoterapiei integrative centrata pe relatie; Relatia si dezvoltarea umana (traume relationale si relatii disfunctionale); Rolul relatiei in procesul de vindecare; Dezvoltarea personalitatii terapeutice in paradigma relationala si din punctul de vedere al principiilor filozofice integrative.

Sectiunea 2 – Cele 8 nevoi relationale esentiale: prezentare generala, scala de evaluare, interdependenta intre nevoi relationale si scenariul de viata. Transfer si contratransfer in contextul nevoilor relationale (nevoile nesatisfacute ale clientului si cum este influentat procesul terapeutic de nevoile neconstientizate si nesatisfacute ale terapeutului). Aspecte majore in dezvoltarea unei terapii eficiente: autenticitate, intentie terapeutica, atentie la context. Greselile terapeutului, juxtapozitia si „momentele de intalnire”.

Dincolo de empatie. Metode ale psihoterapiei integrative (Aviz CPR 73 / 15.04.2022) cod 73
5 mai 2023, 18.00-22.00

Sectiunea 1 – Prezentarea conceptului de trauma relationala si, corespunzator, functia relatiei terapeutice in vindecare. Fatetele interventiei terapeutice (fiziologie, cognitie, emotie, comportament, fantezie – toate in context relational). Prezentare generala a modelului „cheia metodelor” in terapia bazata pe contactul-in-relatie.

Sectiunea 2 – Detalierea metodelor terapeutice relationale (explorare, implicare, acordare) pentru fiecare dintre cele 4 nivele de intrerupere a contactului: Explorarea – caracteristici si tehnici; Acordarea – functii, tipuri, modalitate de transmitere; Implicarea – natura si exprimarea implicarii.

Fiecare curs are o durata de 4 ore si costul de 180 RON. Fiecare curs se desfasoara online, prin Zoom.

Inscrierea se poate face la unul sau mai multe dintre cursuri – prin achitarea taxei corespunzatoare numarului de cursuri dorite. Numarul de participanti este limitat.

Fiecare curs are o bibliografie specifica din care se vor lua toate referintele necesare unei bune asimilari si integrari a notiunilor prezentate si discutate. Cursurile nu se inregistreaza si nu vor fi disponibile ulterior.

Cont plata taxa de inscriere: CIP Mandoc Florentina RO27OTPV270000602711RO01, deschis la OTP Bank Romania SA.

La plata specificati numele participantului si codul workshopului.

La mesajul de inscriere – in pagina de Contact, pe acest site – mentionati CUI (pentru factura), cod personal din Registrul psihologilor (pentru diploma) si acceptul pentru politica de anulare – conform informatiilor de mai jos.

Inscrierea este finalizata dupa ce se primesc atat plata cat si mesajul cu datele de inscriere. La acest pas va confirm inscrierea sau solicit alte date, in caz ca este nevoie.

Politica de anulare: Anularea inscrierii se poate face cu minim 7 zile calendaristice inaintea fiecarui curs. Dupa acest interval anularea nu mai este posibila, taxa de participare nu se mai poate returna, dar se poate transfera suma pentru unul dintre cursurile ramase dintre celelalte anuntate pentru 2022 (aceasta optiune de transfer nu este valabila pentru ultimul curs). Pentru cursul anulat rambursarea taxei se face in termen de 7 zile dupa data programata a cursului. La a doua anulare, inainte cu min. 7 zile, rambusarea este de 50% din taxa. Sunt posibile maxim 2 anulari cu rambursare (prima integral, a doua 50%).

Inscrierea la fiecare curs se poate face pana in ultima zi de miercuri dinaintea cursului (nu este posibila inscrierea “pe ultima suta de metri”).

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.