Inteligenta erotica – Psihologia dorintei

Putem vorbi liber despre sex?

Cabinetul este un loc sigur in care construim o relatie de incredere. Acest spatiu care nu este doar fizic placut ci si mental continator ne permite sa exploram toate camerele sufletului nostru, unele inchise de mult, altele niciodata vizitate.

In cabinet poti vorbi liber, pentru ca esti ascultat cu atentie, caldura si intelegere, poti sa te deschizi pentru a te intelege si pentru a te limpezi.

Ai vorbit vreodata cu tine insuti sau cu altcineva de incredere despre viata ta intima? Stii de ce ai dinamica pe care o ai, preferintele si inhibitiile pe care le ai? Cum si de la cine ai invatat sa iubesti fizic?

Iata un paragraf dintr-o carte – Inteligenta erotica – ce exploreaza acest subiect adeseori tabu, despre care chiar si in cabinet multi oameni se feresc multa vreme sa vorbeasca deschis, liber si cu incredere.

Pentru ca au fost invatati ori ca este tabu – despre astea noi nu vorbim, e ceva rezervat celor „mari” (si copilul interior ramane blocat la acest stadiu), ori ca este jenant, indecent, urat, murdar, vulgar.

Psihologia dorintei

„Psihologia dorintei noastre zace deseori ingropata in detaliile copilariei, iar patrunderea in istoria timpurie a vietilor noastre ii dezvaluie morfologia. Putem urmari de unde am invatat sa iubim si in ce fel.

Am invatat noi sa experimentam placerea sau nu? sa ne incredem in altii sau nu? sa primim sau sa fim respinsi? Parintii nostri ne monitorizau nevoile sau asteptau ca noi sa le observam pe ale lor? Ii cautam pentru protectie sau am fugit de ei ca sa ne protejam? Am fost respinsi? Umiliti? Abandonati? Am fost opriti, blocati sau incurajati si alinati? Am invatat sa nu avem asteptari prea mari, sa ne ascundem emotiile cand suntem suparati, sa ii privim in ochi pe ceilalti?

Familia este locul in care invatam ce sa simtim fata de corpul, sexul si sexualitatea noastra. Invatam sa fim deschisi sau sa ne inchidem, sa cantam sau sa vorbim numai in soapta, sa plangem sau sa ne ascundem lacrimile, sa indraznim sau sa ne fie teama”.

Putem urmari de unde am invatat sa iubim si in ce fel

Toate aceste experiente ne contureaza imaginea despre noi insine si asteptarile pe care le avem de la ceilalti. Fiecare barbat si femeie aduce cu sine aceasta zestre in relatia de iubire din viata adulta. O parte din aceasta dinamica poate fi evidenta si clara, dar o alta parte poate ramane mult timp o taina, bine ascunsa chiar si fata de noi insine.

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.