Despre succes si insucces

Succesul este o problema concreta de viata. Care sunt criteriile dupa care il masuram?

De foarte multe ori ne definim valoarea ca oameni in functie de succesul pe care il avem sau nu si ne transformam viata intr-un labirint a carei iesire este „succesul” – foarte greu de gasit insa atunci cand standardele pe care le urmam nu sunt ale noastre ci imprumutate.

Succesul este definit de fiecare om pentru sine: bani, cariera, lucruri materiale, familie armonioasa, o stare de bine la nivel personal, gasirea unei dimensiuni spirituale, constiinta faptului de a realiza ceva bun in aceasta lume.

De cele mai multe ori, colaborarea si nu competitia este drumul mai drept catre succes.

succes

Succesul nu este intotdeauna un lucru concret ci mai degraba o stare de spirit, mai importanta fiind calatoria si procesul, transformarea interioara pe drumul catre „succes”.

Gestionarea succesului devine o problema atunci cand obiectivul propus a fi atins nu este nevoia reala si nu este potrivit, in armonie cu ceea ce suntem ca persoana. In aceste cazuri, succesul devoreaza omul.

O buna si sincera cunoastere a limitelor si posibilitatilor noastre ne ajuta sa evaluam corect si realist succesul / esecul.

Succesul este un echilibru si o buna integrare intre domeniile principale ale vietii noastre: Munca, Joaca si Iubire.

Succesul este direct legat de autenticitate si de permisiunea de a fi noi insine si nu ceea ce ne cer altii sa fim.

Parintii trebuie sa le permita copiilor sa aiba mai mult succes decat ei in felul lor unic, pe drumul lor, oricare ar fi acesta, si nu sa le impuna sa dobandeasca succesul pe care nu l-au dobandit ei.

Flexibilitatea mentala si perseverenta, responsabilitatea si autocunoasterea sunt componente majore ale succesului. Orice esec este o sursa de invatare din care noi putem sa crestem, este de fapt o treapta catre succes, daca stim sa il gestionam si sa il procesam.

Puteti urmari aceste idei dezvoltate pe larg in emisiunea “Despre succes si insucces” accesand link-urile de mai jos.

Ce urmeaza ?

Daca v-a placut ce ati citit in acest articol, va astept sa ma contactati folosind pagina de contact aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.