Cum sa gasesti partenerul potrivit

Partenerul potrivit ?!

Persoana perfecta pentru voi este cea despre care nu aveti absolut niciun dubiu si pe care in mod sigur, absolut, din toata inima, v-o doriti pentru totdeauna in viata voastra.

Iata care sunt cele cinci greseli foarte frecvente ale unei “noi relatii”:

A face alegeri hormonale

Cand cineva se indragosteste “nebuneste”, face alegeri pornind de la sentimentele traite la un moment dat si nu pe baza potrivirii pe termen lung cu un partener.

In stadiul dorintei/dragostei pasionale creierul este inundat de hormoni care produc o stare asemanatoare celei experimentate sub influenta drogurilor.

Daca simtiti ca sunteti pe punctul de a va logodi cu cineva pentru ca persoana respectiva “are ceva anume magnetic … un sentiment magic imposibil de descris in cuvinte” faceti un dus rece si documentati-va serios despre cum anume functioneaza biologia dragostei si chimia in aceasta etapa a iubirii.

Veti afla si veti intelege cum hormonii sunt cei care va vorbesc, nu inima. Sigur, lasati-va purtati de placerea unei noi povesti de dragoste, dar hotarati-va inainte ca indiferent de cine v-ati indragosti, veti lasa sa treaca o bucata de vreme inainte de a lua orice decizie cu privire la viitor.

Negarea problemelor

Se poate sa negati in sinea voastra ca o anumita persoana are unele probleme de care aveti idee sau se poate sa refuzati sa ii ascultati pe altii care va vorbesc despre neajunsurile persoanei pe care o indragiti.

Va puteti concentra atentia numai asupra punctelor pozitive si ajungeti sa vedeti partenerul numai asa cum ati dori sa fie. Orice informatie pe care ati putea-o primi despre acea persoana ar trebui sa fie folosita pentru a face o alegere inteligenta si cumpatata.

Alegerea unor oameni aflati “la nevoie”

Atrageti pe cineva care sustine ca are nevoie de voi si va petreceti timpul “fiind alaturi de acea persoana” si incercand in permanenta sa le rezolvati nevrozele.

In cele din urma veti obosi si veti incepe sa cautati pe altcineva. In mod asemanator, daca voi sunteti cei “nevoiasi” pentru ca tocmai ati trecut printr-un divort, o despartire sau ati fost parasiti, sunteti candidati seriosi pentru postura de noi victime.

Acordati-va un timp – 10% din durata relatiei precedente – pentru a trece peste perioada in care resimtiti pierderea grea. Apoi gasiti pe cineva care sa fie cu voi, nu care are nevoie de voi.

A fi maleabil

Va petreceti timpul incercand cu disperare sa evitati orice neintelegere cu noua iubire, straduindu-va sa ii aduceti un zambet pe buze sau sa nu suflati un cuvant care ar putea fi suparator. Veti deveni un yesman, dar nimeni nu respecta o astfel de persoana.

Fiind pasiv si excesiv de maleabil, foarte curand va veti incarca de resentimente si manie, iar partenerul va ajunge sa creada fie ca nu aveti niciun sentiment adevarat, fie ca sentimentele voastre nu valoreaza mai nimic.

Ca atare, veti ramane fara aparare in fata abuzurilor emotionale. Aveti nevoie de cel putin doua sau trei certuri sau contradictii cu noua dragoste pentru a avea un punct de vedere realist despre cum este de fapt acea persoana.

Alegerea unui partener pe care credeti ca il puteti schimba

“Stiu ca nu are o istorie prea grozava in ceea ce priveste fostele relatii, dar cand e cu mine e altfel. Se va schimba”.

Ah …. Nu, nu o va face. Cei care cred ca pot schimba pe cineva sau ca acea persoana va fi pur si simplu altfel alaturi de ei isi cauta cu lumanarea o viata dificila.

Numeroase femei cred ca puterea magica a dragostei va fauri un nou barbat chiar dinaintea ochilor lor, dar ceea ce se intampla in realitate este ca barbatul isi reia mai devreme sau mai tarziu apucaturile vechi si le transfera in noua relatie. De regula, asta nu se intampla pana ce nu trece un timp, deoarece in stadiile timpurii ale dragostei pasionale cei mai multi oameni isi arata cea mai buna fata, ascunzandu-si proastele obiceiuri.

Nu exista cuplu direct compatibil

Cele mai multe diferente de opinie vizeaza aceleasi lucruri: bani, sex, copii si timp. O relatie de success pe termen lung implica o anumita chimie intre parteneri, valori si convingeri fundamentale similare si abilitatea de a face fata diferentelor de opinii.

Compatibilitatea se creeaza

In cazul celor mai multi oameni, dupa un an sau doi revolutia hormonala trece, iar cuplurile raman impreuna datorita valorilor si convingerilor fundamentale comune.

Cand intalniti pe cineva nou, acea persoana se va comporta cat se poate de bine vreme de aproximativ un an, asadar, este nevoie de timp pentru a descoperi care sunt valorile si convingerile fundamentale ale cuiva.

Valorile fundamentale sunt...

  • atitudinea fata de cresterea copiilor si in ce priveste disciplina;
  • impartirea sarcinilor si responsabilitatilor domestice;
  • finantele – cat, cum si unde se cheltuieste;
  • curatenia si standardele de viata;
  • viata sociala si de familie – implicare, activitati si frecventa;
  • sexul si intimitatea – cine de ce are nevoie si ce ofera.

Convingerile fundamentale sunt...

  • spirituale si religioase,
  • etice si morale,
  • politice si culturale.

Chiar daca dragostea timpurie, care se bazeaza pe o atractie foarte puternica, va poate face sa credeti ca v-ati gasit jumatatea, sufletul-pereche, partenerul multvisat sau omul perfect, pe termen lung o slaba compatibilitate poate avea consecinte serioase si va poate transforma viata intr-un cosmar. In vreme ce resursele unui barbat si tineretea, pe de o parte si sanatatea si frumusetea unei femei, pe de alta parte, sunt temeiurile de baza ce motiveaza atractia initiala intre oameni in majoritatea cazurilor, totusi, toate studiile despre relatiile care dureaza au ajuns la aceeasi concluzie: cei care raman fideli unui partener o fac pentru ca impartasesc cu el aceleasi valori si convingeri fundamentale.

Sursa

De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste – Allan & Barbara Pease

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.