Florentina Mandoc
Psihoterapeut cu experienta
Biografie
Ma numesc Florentina Mandoc si sunt psihoterapeut din anul 2011, iar de atunci lucrez in mod constant la cabinetul meu din Pitesti, Arges.
Sunt un terapeut si un om care se dezvolta permanent, care acorda atentie si dedicare fiecarui client, sunt un terapeut si in acelasi timp un om pentru care conteaza foarte mult calitatea, seriozitatea si respectul.
Stiu ca de multe ori, sa privesti in propriul suflet poate sa fie foarte greu, dar impreuna cu oamenii am aflat ca forta mintii noastre sta in echilibrul interior, ca totul poate fi si altfel daca dorim sa ne traim viata pe care o visam si o meritam si ca puterea si calitatea conexiunilor la nivel interior si exterior ne modeleaza viata – relatiile, alegerile, deciziile si limitele.
Forta mintii noastre sta in echilibrul interior
Pentru mine, terapia este sensul vietii mele. Este felul in care eu simt sa contribui la o viata si o lume mai buna, pentru noi si copiii nostri.
Pentru mine, terapia este sensul vietii mele
Argument pentru psihologie
Psihologia nu este stiinta exclusiva a deficientelor si problemelor mentale, asa cum a fost ea catalogata de-a lungul deceniilor.
Ea este, in acelasi timp, stiinta care se preocupa de punctele forte si virtutile umane, reanalizeaza „persoana obisnuita“ cu scopul de a descoperi in ea capacitatile care functioneaza bine si de a o ajuta sa-si dezvolte acele directii care sa-i implineasca viata proprie si pe a celor din jur.
In momente de incertitudine, confuzie, durere sau cumpana, alegerea unei terapii devine o solutie posibila si viabila, insa adeseori pasul nu este facut.
Este insa bine de stiut ca fiecare persoana reactioneaza diferit la dificultati, intr-un mod unic si personal care se poate manifesta la nivelul gandurilor, al comportamentelor, prin emotii sau prin relationarea cu cei din jur, ori chiar prin simptome fizice neplacute care nelinistesc.
Fiecare persoana reactioneaza diferit la dificultati
Sarcina terapeutului este atunci aceea de a sublinia sau identifica felul in care un client intrerupe, restrictioneaza, sau pierde constientizarea aspectelor vitale ale functionarii sale.
Restrictia sau blocarea constientizarii se manifesta deseori ca lipsa de energie si vitalitate sau ca rigiditate in reactie.
Terapeutul va sustine si va analiza impreuna cu clientul cresterea constientizarii acestuia – a ceea ce simte si gandeste la nivel profund, a modului in care se comporta, a ceea ce se petrece in corpul sau si a informatiilor senzoriale, a relatiilor cu ceilalti, a impactului sau aupra mediului si evaluarea de catre acesta a impactului mediului asupra sa.
Competente
Psihoterapie individuala pentru adulti – abordarea conflictelor emotionale si a tiparelor comportamentale; lucrul cu scenariul de viata si analiza starilor „eu-lui” printr-o selectie atenta de metode corporale, comportamentale, cognitive, cu aplicabilitate in dezechilibre depresive, anxioase, fobii, adictii si gestionarea optima a stresului
Psihoterapie de cuplu – In terapie provocarea este sa inversam tiparele: sa il ajutam pe fiecare dintre parteneri sa recunoasca nevoile relationale ale celuilalt, sa invete cum sa le raspunda, sa inlocuiasca auto-protectia emotionala ca mecanism de aparare cu increderea si sa inlocuim fixatiile cu spontaneitate si capacitate de contact.
Terapia traumelor prin tehnica EMDR – traume trecute, mari (agresiuni fizice, moartea unor persoane dragi, accidente, victime ale unor evenimente majore) sau mici (traume relationale in care am fost umiliti, jigniti in mod repetat astfel incat ne-a scazut increderea in noi; pierderi, expectatii de performanta; esecuri).
Terapie in doliu si doliu complicat – Durerea persistenta care defineste pierderea unei personane dragi ne paralizeaza emotional si interfereaza puternic cu viata de zi cu zi. Pana nu reusim sa spunem un La Revedere autentic suntem blocati in pierdere. Gestionarea si rezolvarea doliului sunt procese de tip relational in care empatia profunda joaca un rol foarte important.
Psihoterapie INTEGRATIVA RELATIONALA – scoala RICHARD ERSKINE
Terapie traume EMDR
Terapie de cuplu
Terapie in doliu si doliu complicat
Sarcina terapeutului este atunci aceea de a sublinia sau identifica felul in care un om intrerupe, restrictioneaza, sau pierde constientizarea aspectelor vitale ale functionarii sale.
Florentina Mandoc Share