PSIHOTERAPIE DE CUPLU

Asemanarile ii apropie pe oameni. Diferentele ii ajuta sa creasca.

Introducere

Forta relatiei este data de puterea interioara a celui mai slab dintre parteneri. Vestea buna este ca Iubirea se invata. Impreuna aflam cum.

Vindecam relatia prin relatie

Nevoile relationale dicteaza dinamica interna a cuplului.

Intr-o relatie de cuplu bazata pe angajament emotional esecul in a satisface si a raspune uneia sau mai multora dintre nevoile relationale ale partenerului va afecta in mod inevitabil relatia in ansamblul ei.

Nevoia emotionala neindeplinita devine din ce in ce mai solicitanta: din suparare se transforma in durere si apoi din durere se transforma in fixatie.

Strategie care functioneaza ?

Partenerul care experimenteaza aceasta durere incearca sa rezolve problema folosind strategiile care au mai functionat, in cazul sau, si in alte situatii din trecut.

Daca aceste strategii se dovedesc ineficiente este foarte probabil ca persoana sa recurga la mecanisme de aparare si/sau adaptare din ce in ce mai vechi, arhaice, alunecând din ce in ce mai mult in regresie si bazându-se din ce in ce mai mult pe credintele si sistemul sau de scenariu.

Care este provocarea ?

In terapie provocarea este sa inversam tiparele: sa il ajutam pe fiecare dintre parteneri sa recunoasca nevoile relationale ale celuilalt, sa invete cum sa le raspunda, sa inlocuiasca auto-protectia emotionala ca mecanism de aparare cu increderea si sa inlocuim fixatiile cu spontaneitate si capacitate de contact.

Inscrie-te la newsletter !*

*Folosind formularul de inscriere iti dai acordul expres pentru a te inscrie pe lista mea de newsletter; in cazul in care nu doresti sa imi transmiti datele tale (nume si adresa email) poti anula inscrierea. Iti multumesc!

Politica de confidentialitate – aici / Politica de cookie – aici